slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
psihoterapija in vplivi na poklicno kariero • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

psihoterapija in vplivi na poklicno kariero

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

psihoterapija in vplivi na poklicno kariero

Odgovor živžav pet. 7.sep.2012 13.32

Pozdravljeni !
Star sem 18 let in že od zgodnjega otroštva boleham za znaki, ki nakazujejo na OKM: potreba po urejenosti(simetričnosti), nadzoru, stah pred tujim (neznanim)... Imam neko potrebo, d bi se nečasa oprijel- neke gotovosti; ko se počutim varnega sem pomirjen, ko pa se počutim slabo pa mi misli norijo in se včasih tudi po več ur ne morem skoncentrirati. Osebna zdrvnica mi je predlagala psihoterapijo, jaz pa sem v dvomih glede uradnega zdravljenja, ker se bojim, da bi težko dobil službo, saj delodajalci pregledajo naše zdravniške kartoteke in bi omenjene težave močno poslabšale moj položaj. Težave niso tako hude, da brez zdravljenja ne bi mogel zdržati in ravno zato sem v dvomih. Zanima me kakšno je vaše mnenje ali morebine izkušnje glede tega in se za odgovore lepo zahvaljujem.
živžav
 
Prispevkov: 1
Član od: pet. 7.sep.2012 12.57

Re: psihoterapija in vplivi na poklicno kariero

Odgovor Darja sob. 8.sep.2012 17.01

živžav, pozdravljen.

Delodajalec nima pravice vpogleda v tvojo zdravniško kartoteko, saj te ščiti Zakon o varstvu osebnih podatkov. Kar pomeni, da bi bilo morebitno posredovanje tvojih podatkov tretji osebi (npr. tvojemu delodajalcu) kaznivo. Kolikor vem, je v trenutno v kazenskem postopku delodajalec, ki je želel izvedeti za zdravstveno stanje svojega zaposlenega, ne da bi zaposleni vedel za to.

Poleg tega smo terapevti zavezani še Etičnemu kodeksu, zato je vse, kar poveš v psihoterapiji oziroma vsi podatki, ki bi jih pridobil terapevt zaupni in jih ne sme posredovati nikomur.

In glede na opisane simptome, se strinjam z mnenjem tvoje zdravnice, da si poiščeš strokovno pomoč, zato kar pogumno, obiski pri terapevtu ne morejo vplivati na tvojo poklicno kariero.

Želim ti lep in miren vikend. :sonček:

LP, Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost