slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Ni vec smisla • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Ni vec smisla

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Ni vec smisla

Odgovor tinayaa ned. 30.okt.2016 11.43

Pozdravljeni
uglavnem sama imam generalizirano anksiozno motnjo, zdravila sem se z ad-ji dve leti nato sem zdravljenje opustila sedaj hodim na terapijo k psihoterapevtki...
problem je ker imam pe vedno pretiram strah in tesnobo....namreč berem po internetu da bo 3 sv vojna in me je tako strah da vam ne morem razložiti, problem je ker več v ničermer ne visim smisla...s možem si želiva otroka amapk jaz ga nočem več imeti zakaj roditi malo bitje v ta kruti svet in kasneje gledat kako trpi...res ne vidim več izhoda kaj naj naredim, v življenju ne vidim več smisla zakaj živet. Kaj naj naredim vem da nimam upliva na to amapk res me je strah....
tinayaa
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 28.okt.2016 20.05

Re: Ni vec smisla

Odgovor Nevenka sr. 2.nov.2016 7.10

Pozdravljeni,

pri generalizirani anksiozni motnji so različni nerealni strahovi običajni, ampak verjetno vaše prepričanje, da je svet krut ni povezano s to motnjo.

Za začetek bi vam svetovala, da prenehate z branjem dnevnih novic, poslušanjem poročil..., skratka da se poskušate izogniti čim večim negativnim novicam, poročilom o katastrofah in strašenjem, s katerim nas dnevno bombandirajo preko najrazličnejših medijev. Osredotočite se samo in izključno na lepe stvari, glejte komedije, berite lepe ljubezenske romane s srečnim koncem, pojdite ven, med prijatelje, v družbo, učite se novih stvari.

V življenju imamo izbiro, da se odločimo, da je svet krut in neprijazen in zasledujemo samo stvari, ki nam to potrjujejo, lahko pa se odločimo, da je življenje lepo in nam veliko daje, in smo temu tudi priča. Poigrajte se enkrat s tem in si napišite, kaj lepega se vam je v življenju že zgodilo in se vam še dogaja. Igrajte se igrico: "Opazujem samo lepe stvari" in si vsak dan zjutraj in zvečer napišite, za katere lepe stvari v življenju ste hvaležni, kaj lepega se vam je čez dan zgodilo. Zakaj bi svojega (še nerojenega otroka) prikrajšali za čudovite prigode, potovanja, ljubezen, za vse, kar bi lahko lepega doživel?

En čudovit dan vam želim in veiiiiko prijaznih misli za prihodnost --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 673
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron