slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Nenaden občutek depresije • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Nenaden občutek depresije

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Nenaden občutek depresije

Odgovor en17 pet. 1.avg.2014 22.59

Lp.
Star sem 17,in imam en čuden "problem" ki ga nikomur ne zaupam ker je niti enostavno ne znam obrazložit. Je se mi že to dogajalo v 8,9 razredu OŠ, nato nekaj časa ne,pred nekaj dnevi pa ponovno.Gre za to da naenkrat izgubim voljo za vse,se počutim osamljenega,včasih čutim občutek slabosti in naenkrat izgubim ves navdih za vse. Sem že prebral v eni temi na tem forumu,da se to zgodi pogosteje po kakih dogodkih,in res je, kajti med šolo se mi to ne dogaja,ponavadi med počitnicami,predvsem poletnimi. Drugače imam prijatelje s katerimi vsaki dan govorim (večina preko spleta) in imam družino s katero se razumemo in nič ni narobe. Prejšnjič sem se pogovarjal s prijatelji pa me je naenkrat doletel ta občutek depresije,samote..sploh ne vem kako bi opisal,kot nekakšna panika ki me zagrabi in naenkrat izgubim voljo za vse in v glavi se mi pojavi vprašanje v smislu "zakaj se sploh živi?"..Da ne bi narobe razumeli,nikoli nisem pomislil na samomor ali kaj podobnega ampak izgubim pa naenkrat voljo za vse.Naj še povem da se to nikoli ne zgodi podnevi,ampak vedno zvečer,proti večeru... Do sedaj se je vedno zgodilo ob večerih. In ko se mi je prejšnjič to pripetilo,mi je najbolj pomagalo da sem šel na zrak in sem razmišljal v smislu "vse bo okej" da sem se pomiril.
Drugače sem precej normalen človek, imam prijatelje,družino in se dobro razumem z nežnejšim spolom. Drugače se ukvarjam tudi s športom (fitnes) tako da mi noben dan ni dolgčas.
Kako si naj najbolje pomagam ob takih trenutkih? Lažje mi je že,ker sem to sedaj nekomu zaupal,vsaka vzpodbudna beseda bo mi še bolj pomagala :) In pa zanima me ali bo tega kdaj konec,ali se bo dogajalo skozi celo življenje?
Hvala vam!
en17
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 1.avg.2014 22.48

Re: Nenaden občutek depresije

Odgovor Nevenka sr. 13.avg.2014 12.19

Pozdravljen, en17, oprosti za pozen odgovor, tudi mi smo si malo vzeli dopust:-). Dokler so ti tvoji občutki praznine in brezvoljnosti samo občasni, ni vzroka za skrb. Vsak od nas kdaj doživlja take občutke, to ni nič nenavadnega. Kako si lahko takrat pomagaš? Predvsem naj te ne skrbi, sprejmi, da imaš pač slabe trenutke, pokliči kakšnega prijatelja, počni kaj zanimivega, skratka poskusi preusmeriti misli. Če ne gre, nič hudega, točno veš, da se ti je to že velikokrat zgodilo in tudi ravno tolikokrat minilo, in tako bo tudi vnaprej. Manj kot te bo skrbelo zaradi tega, bolje se boš počutil in prej bo minilo. Je pa normalno, da se dogaja med počitnicami, ko imaš več časa, in včasih so vmes tudi trenutki, ko ne vemo, kam bi sami s sabo, in potem se naš um nekako ne znajde... Skratka, ne skrbi in uživaj v počitnicah, kolikor jih je še preostalo:-)

Lep dan :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Nenaden občutek depresije

Odgovor en17 sr. 13.avg.2014 22.52

Hvala za odgovor. Zadnjič se mi je zgodilo med pogovorom z prijatelji (preko spleta). Najbolj mi je pomagalo da sem šel na zrak ven...Je pa se zgodilo zvečer/ponoči. In mi je najbolj pomagalo da sem šel nekam na zrak na samo in malo razmislil...Je pa res dejansko se mi vsako leto med poletnimi počitnicami tale občutek ponovi parkrat..Bom že preživel to :)
Hvala še enkrat za odgovor.
en17
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 1.avg.2014 22.48


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 2 gostov

cron