slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
multipla skleroza -slabo počutje • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

multipla skleroza -slabo počutje

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

multipla skleroza -slabo počutje

Odgovor kury tor. 6.jun.2017 18.56

pozdravljeni

Moja zgodba se začne nekje l.2013 junija..Bil sem še v službi pri avtocesti..ker sem ćedalje težje opravljal svoje delo..začela me je boleti noga hitro sem se zmatral me je začelo skrbeti kaj se dogaja z menoj..osebna zdr. me napoti k nevrologu kjer hitro dobim diagnozo MS(multipla skleroza..puf življenje se v hipu spremeni za 100%...nekaj časa je bilo vse v redu in pol kar naenkrat so se začele psih.težave..začelp me je dušiti...nisem mogel zdržati v enem zaprtem prostoru..veliko sem hodil na sprehode..to mi je pomagalo..prej nisem do svojega 40 l. nikoli bil pri psihiatru ali imel podobne težave..dobil sem kar nekaj tablet:kventiax.ecytara in zraven helex..vse 25 mg...sem pa zdaj v invalidski penziji..mučijo me tudi razne vsiljive misli(kaj bo pa zdaj z mano star sem 46 let..včasih imam dneve ko nwm kaj bi sam s sabo...cele dneve doma itc..veliko tudi pospravljam..rad imam urejeno in ko tako malo raziskujem po forumih se mi še najbolj zdi da bi znala bit: OKM...bil sem v Soči kjer sem imel psihiatrinjo in enkrat psihiatra vendar mi ni nobeden povedal diagnoze...mel sem tudi občutek da se niso lih preveč zavzeli za moj primer...ti dnevi ko so vsiljive misli so res zoprni in naporni..
lp Marko :žleht:
kury
 
Prispevkov: 3
Član od: tor. 6.jun.2017 16.32

Re: multipla skleroza -slabo počutje

Odgovor kury sr. 7.jun.2017 12.12

Začel sem si pisati dnevnik o vsem katera vsiljiva misel me je najbolj morila čez dan..res ne morem verjeti da ni človeka ki bi me vsaj malo znal razumeti in mi povedati kaj razložiti mojo psiho...upam pa tudi na kak odgovor tukaj na forumu...
Tzdi sem opazil da se rad smilim samemu sebi... --<--@
kury
 
Prispevkov: 3
Član od: tor. 6.jun.2017 16.32

Re: multipla skleroza -slabo počutje

Odgovor Nevenka čet. 8.jun.2017 11.35

Pozdravljen, Marko, težko je dajati neke diagnoze takole samo na osnovi sporočila.

Vsiljive misli znajo biti precej naporne, so pa še vedno samo misli. Bolj kot jih opazujemo ali celo zapisujemo, več jih je in intenzivnejše so. Vsekakor vam svetujem, da jih poskušate čim bolj ignorirati in se ne ukvarjati z njimi, še manj pa jih zapisovati.

Kljub vaši diagnozi lahko še vedno počnete marsikaj, najslabše je biti doma, pospravljati in razmišljati, kaj bo. Misli je potrebno preusmeriti na nekaj, kar bo dovolj zanimivo, da vas bo odvrnilo od vsiljivk. Razmislite malo, kaj bi lahko počeli, da bi vas veselilo in zapolnilo vaše dneve.

Predvsem pa se ne ukvarjajte z diagnozami, tudi če gre za OKM, ni nič strašnega in se da premagati. Vsiljive misli so del anksioznosti, nadležne, ampak nenevarne, njihova vsebina pa je navadno v zvezi z našimi strahovi, moralnimi vrednotami in podobno. Manj kot jih opazujemo in jim dajemo pozornosti, bolje je.

Vse dobro vam želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 673
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: multipla skleroza -slabo počutje

Odgovor kury čet. 8.jun.2017 17.08

hvala za odgovor..ma težko je še kaj novega početi vsak dan ko si v inv.penziji...veliko hodim na sprehode..kolikor mi dopuščajo moje noge..denarja za drage psihoterapije pa nimam...se trudim vsak dan posebaj..
kury
 
Prispevkov: 3
Član od: tor. 6.jun.2017 16.32


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost