slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
anksioznost pri otroku, problem. • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

anksioznost pri otroku, problem.

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

anksioznost pri otroku, problem.

Odgovor sebastjano pet. 6.mar.2015 6.47

Pozdravljeni vsi na omenjenem forumu.
Naša deklica je stara devet let, pred dvema tednoma so se začeli depresivni napadi, napadi so bili samo pred spanjem, v joku je govorila da bo umrla, da ne more dihat itd., skos si pa vsakih 20 sekund vzame večji odmerek sape, to je trajalo nekje 1 tedn, potem je sedaj 1 teden bilo vredu, včeraj pa ponovno reden napad še hujši kot je bilo prej, pred spanjem, je kar kričala, močan jok, bali smo se da ne pade skup, iste misli je imela kot pri prejšnjih napadih, govorila naj jo peljemo k zdravniku, ali takoj pokličemo sosedo ki tudi dela na otroškem oddelku v bolnišnici.
Kaj pravite glede tega, kaj storiti ko se to ponovi, kako odreagirati?

lp, Sebastjan
sebastjano
 
Prispevkov: 3
Član od: pet. 6.mar.2015 6.38

Re: anksioznost pri otroku, problem.

Odgovor sebastjano pet. 6.mar.2015 7.24

No da dodam še kakšne podrobnosti. Čez dan se sama zaposli, ali z računalniškimi igricami, ali igranjem, risanjem, gledanje risankami, trenutno se bolj malo zadržuje zunaj, čeprav bo počasi toplo in mislim da rabi malo več gibanja na svežem zraku, igranje zunaj, na igrišču, sprehodu,. V šoli ji gre odlično, je trenutno v tretjem razredu osnovne šole.
Upam da pridemo do odgovora iz prvega posta.

lp, Sebastjan
sebastjano
 
Prispevkov: 3
Član od: pet. 6.mar.2015 6.38

Re: anksioznost pri otroku, problem.

Odgovor Nevenka pet. 6.mar.2015 14.11

Pozdravljeni,

glede na to, da gre za otroka, bi bilo vsekakor dobro najprej obiskati zdravnika in izključiti vse možne telesne vzroke. Lahko gre namreč tudi za resnične težave z dihanjem, ki niso samo posledica panike. Težko je namreč samo po tem opisu sklepati na karkoli in dati uporaben nasvet. Šele ko bodo vsi možni organski vzroki izključeni, bi bilo smiselno obiskati otroškega psihologa.

Želim vam prijeten dan:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: anksioznost pri otroku, problem.

Odgovor sebastjano pet. 6.mar.2015 20.35

Na začetku smo jo dali v bolnišnico, tam je bila 3-4 dni, seveda je tam bilo vse vredu, brez joka brez vsega, ker so drugi ljudje tam, bila je na slikanju dihal in je brez težav, diha tako kot je opisano pri vzrokih za anksioznost, čeprav diha celi dan postopoma tako z zajemanjem zraka, danes je šla na slikanje pljuč, bomo videli kaj bodo pokazali izvidi... Kot sem pa napisal se ponavlja to samo zvečer, in govorice ki so značilne za anksioznost. Se pa opazi da je razvajena, smo v družini vsi krivi za to, ampak sproti opažamo kaj je narobe, mi je kar pomagalo ko sem danes prebiral malo o tem...
Drugače sem pa našel tudi našo številko, ki jo bom pa mogoče tudi kdaj potreboval za kakršna koli vprašanja in vas pokličem.

lp, Sebastjan
sebastjano
 
Prispevkov: 3
Član od: pet. 6.mar.2015 6.38


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost