slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
zvočne halucinacije? • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

zvočne halucinacije?

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

zvočne halucinacije?

Odgovor nina13 tor. 11.feb.2014 22.37

Pozdravljeni!
Po dolem času se mi je včeraj ponovno pripetilo, da sem doživela občutek "glasov v glavi".
V otroštvu se mi je pogosto dogajalo, da sem "slišala" glasove, ki si jih nisem znala razložiti. Običajno dva glasova hkrati, in sicer en, kot da bi bil na počasnem posnetku in drugi, ki je zvenel kot da bi posnetek prevrteli na "fast forward". Istočasno. Hkrati pa ju je spremljal močan, glasen zvok, podoben bučanju slapa. Glasov nisem mogla nikoli čisto določiti. Ne spola in ne tega kaj mi govorita. Mogoče se ravno zaradi tega nisem nikoli zares bala oz. me ni resnično skrbelo. Vedno je te epizode spremljal občutek tesnobe. Na nek način sem bila kot paralizirana in lahko sem le poslušala in čakala, da vse skupaj mine. To se mi je vedno zgodilo le, ko sem bila sama. V postelji, pred spanjem ali sama v sobi za mizo. Skoraj sem že pozabila na vse skupaj, ko se mi je včeraj (sredi dneva in precej intenzivno) to ponovno pripetilo. Ravno zato sem se vam odločila pisati in vas vprašati za mnenje. Zanima me kaj vse bi lahko sprožalo te občutke. Naj ponovim, da nisem pretirano zaskrbljena, saj v družini nimamo nobenih mentalnih bolezni. Čeprav sem sama nagnjena k bolj depresivnemu počutju, se mi v najbolj depresivnih obdobjih to ni nikoli dogajalo. Stara sem 29 let in razen običajnih tesnob povezanih z zaključkom študija in delom, živim precej običajno življenje.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Nina
nina13
 
Prispevkov: 2
Član od: tor. 11.feb.2014 22.12

Re: zvočne halucinacije?

Odgovor Nevenka sr. 12.feb.2014 17.03

Pozdravljena, nina13, prebrala sem tvoje sporočilo, ampak bi morala bistveno več vedeti o tebi, da bi si upala govoriti bolj natančno o tem, za kaj točno gre. Svetujem ti, da pri kakšnem kliničnem psihologu ali psihiatru opraviš psihološki test, ki bo pokazal, kaj se dogaja. Po vsej verjetnosti je samo anksioznost, ki jo včasih spremljajo tudi nenavadni zvoki v glavi, vendar bi bilo vseeno dobro preveriti.

Želim ti lep dan
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: zvočne halucinacije?

Odgovor nina13 čet. 13.feb.2014 11.49

Hmmm... ok, hvala za odgovor! :)
Lep dan,
Nina
nina13
 
Prispevkov: 2
Član od: tor. 11.feb.2014 22.12


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 2 gostov