slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Resnično ne obstaja rešitev zame? • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Resnično ne obstaja rešitev zame?

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Resnično ne obstaja rešitev zame?

Odgovor Mia1992 pet. 5.dec.2014 18.13

Pozdravljeni!

Na Vas se obračam, ker ne vem več na koga bi se. Rada bi opisala svojo situacijo.... Pred natanko 5 leti sem se razšla s fantom, od takrat nisem nikogar več spustila zraven. Pogrešam bližino nekoga, ki te ima brezpogojno rad, vendar moje telo ne pusti nikogar zraven. Takoj, ko pomislim, da bi bila z nekom, me tako močno vznemiri, da mi gre na bruhanje. Zato ne hodim na zmenke, ker se bojim, da bo kje bruhala, prav tako pa bi izpadla bedasto pred svojim zmenkerašom. Tudi, ko sem začela s svojim prvim fantom, sem bruhala, ko sem ga videla, tako mocno se moje telo odziva na drazljaje. Vzgojena sem bila v druzini, kjer je bil strogi patriarhat, kjer je oče dajal odločitve brez utemeljitev. In še danes je tako. V planu se imam odseliti, vendar menim, da je trajna škoda na moji psihi že narejena. Ker ima probleme tudi z alkoholom in je včasih agresiven, živim v bedi in strahu. Te moje fobije so tako močne, da sem sicer zelo pametna in sem do sedaj vlagala ves trud v delo, vendar me je strah ohromil in nisem sposobna narediti faksa do konca, ker imam strah pred ljudmi in neuspehom. Bojim se tudi, da bi se mi zmešalo, ker sem pod neprestanim stresom. Najbolj si pa želim fanta, ki bi me imel rad in sem že spoznala nekoga takšnega, vendar si ne upam ven z njim, niti ne bi uživala, ker bi bila tako močno živčna, da bi bruhala.

Prosim svetujte :( rešitev.... Stara sem pa 22 let.
Mia1992
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 5.dec.2014 18.06

Re: Resnično ne obstaja rešitev zame?

Odgovor Nevenka sob. 6.dec.2014 15.52

Pozdravljena, Mia1992,

pozorno sem prebrala tvoje sporočilo. Ne gre za to, da tvoje telo ne bi pustilo nikogar zraven, bolj za strah, ki se odraža skozi telo, torej s t.i. psihosomatiko. Nekateri se tresejo, potijo, čutijo tesnobo v prsih, paniko, hitro bitje srca, slabost, ti pa se odzoveš z močno slabostjo in bruhanjem. Tvoj simptom strahu je resnično neprijeten in verjamem, da zna biti precej nadležen v nekaterih situacijah, vendar je še vedno samo simptom in v bistvu nič nevarnega in strašnega, sploh pa ne nekaj, kar se ne bi moglo odpraviti. Take simptome navadno zakompliciramo s strahom pred njimi. Zdaj je verjetno glavni problem to, da te je strah, da boš v družbi ali z nekom, ki ti je všeč, bruhala, torej te je strah tvojega simptoma strahu. Lahko bi ti rekla, da sprejmi to možnost, da ti bo pač slabo, morda se izgovoriš na virozo, trebušno gripo.... Verjetno pa ti je misel na to ta trenutek še malo pretežka.

Če imaš možnost, bi te povabila, da se oglasiš na naši skupini za pomoč pri anksiznosti in depresiji, ki je brezplačna in poteka vsak drugi torek v gasilskem domu Brdo, Brdnikova 14 ob 18.00 (urnik najdeš pod " aktualno") lahko pa se oglasiš tudi pri meni na individualnem razgovoru, da skupaj ugotoviva, kaj se pravzaprav dogaja in poiščeva rešitev.

Želim ti prijeten vikend :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Resnično ne obstaja rešitev zame?

Odgovor Mia1992 sob. 6.dec.2014 21.18

Najlepsa hvala za odgovor....
Ker sem drugace zelo razumno dekle in se zavedam svojih tezav, vem da se da to odpraviti in bi to rada cimprej, saj me ovira v vsakdanjem zivljenju.
Bojim se le izpasti čudaška v primeru, da pride do bruhanja v družbi.
Vendar so me pa vaše besede zelo pomirile.
Ker imam starše, ki so bolj ali manj čustveno otopeli, se pravzaprav sploh nimam s kom o tem pogovoriti.
Zanima me samo še cena indivdualnega obiska pri vas.
Najlepša hvala, vaš nasvet je kot materinski :)
Mia1992
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 5.dec.2014 18.06

Re: Resnično ne obstaja rešitev zame?

Odgovor Nevenka ned. 7.dec.2014 19.23

Pozdravljena, Mia, cene terapij so napisane na strani "cenik", v zavihku nad forumom. Drugače pa me lahko za termin kontaktiraš na mail: nevenka.breznik@siol.net

lep večer :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Resnično ne obstaja rešitev zame?

Odgovor blade runner pon. 5.jan.2015 19.46

Mia1992 je napisal/-a:Pogrešam bližino nekoga, ki te ima brezpogojno rad, vendar moje telo ne pusti nikogar zraven. Takoj, ko pomislim, da bi bila z nekom, me tako močno vznemiri, da mi gre na bruhanje.


Mia,

mogoče ti postane slabo zato, ker si zastavljaš neuresničljive cilje. Brezpogojno rada ima zgolj mama svojega dojenčka in on njo. Ali pa pes svojega lastnika. Ljubezni 'odrasel-odrasel' so vedno pogojne. Kar je dobro, saj si najbrž težko predstavljaš, da bi kdo od tebe pričakoval, da ga imaš brezpogojno rada, tudi če ti počne neljube stvari. Za ljubezen se je potrebno 'trudit' (izpolnjevat določene pogoje), da nam pripada. Pravzaprav je pogojna ljubezen nekaj, kar nas varuje. Si predstavljaš, da 'moraš' brezpogojno ljubiti nekoga ('moraš' zato, ker brezpogojno pomeni pod vsakršnimi pogoji), ki 'bere drugačne knjige, spi s stopali na blazini, hodi na izlet na Mars''? Pogojna ljubezen ti daje možnost izbire. :pomezik:

BladeRunner
blade runner
 
Prispevkov: 4
Član od: pon. 5.jan.2015 19.21


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 2 gostov