slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Pomoc • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Pomoc

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Pomoc

Odgovor Strah pon. 2.dec.2019 5.41

Pozdravljeni.

3 mesece sem imela probleme z zolcom in zelodcem. V tem obdobju sem vedno bruhala in vssk drugi dan sem dobila pp 2 inekcije.. vsi zdravniki so govorili da mi nic ni..
14.11 sem bila urgentno operirana na zolcnik - odstranitev zolcnika.
Po operaciji so se mi pojavili raznorazni cudni obcutki.
Mravljincenje,tresenje,oblivanje vrocine,hiter srcni utrip,obcutek knedla v grlu, pekoca in spikajoca bolecina v srcu,ko se sirijo tudi v hrbet i roko,slabina, cuden pekoc obcutek v glavi, obcutek lebdenja, dusenje in tezko dihanje, najhujse mi je ta obcutek da me bo kap oz bojim se smrti, tezko zaspim zvecer, vcasih se veckrat ponoci zbujam..

V cetrtek sem opravila 2x ekg in je bilo okej. Prav tako so mi slikali pljuca, ki so vredu.. 15.10 sem opravila tudi uz srca ki je bil vredu..

Pritisk imam vedno normalen, malo sicer nizek ampak pravijo da je vredu. Srcni utrip imam pa velikokrat zjutraj povisan..

A mi lahko svetujete kako to vse skupaj prebrodit?
Ali je moznost za infarkt?
Ali je mozno da se srcne zile tako hitro zamastijo, da bi bilo kaj narobe?

Vcasih se je pojavljajo redko, sedaj pa skoraj vsak dan ce ne tudi vsak dan.

Hvala za odgovore za vnaprej
Strah
 
Prispevkov: 3
Član od: pon. 2.dec.2019 5.36

Re: Pomoc

Odgovor Nevenka pon. 2.dec.2019 9.06

Pozdravljeni,

glede na to, da ste opravili precej zdravniških preiskav, ki so pokazale, da ste zdravi, je verjetno tole vaše razmišljanje in različni telesni znaki, ki jih doživljate posledica anksioznosti. Seveda pa nisem zdravnik, da bi vam lahko odgovorila na vsa vaša vprašanja. Lahko samo povem, da takole kot vi razmišlja veliko mojih klientov in se boji pri približno enakih stvari kot vi. Verjetno so bile nekatere vaše težave na začetku posledica operacije, operacija je poseg na telesu in normalno je, da se telo nekaj časa pač regenerira, zato to občutite kot slabo počutje in šibkost. Potem pa ste se tega ustrašili in začeli opazovati vse občutke v vašem telesu, ves čas na preži, da bo kaj novega in strašnega. Anksioznost se velikokrat začne prav na ta način, torej po neki bolezni ali zdravstvenem posegu, ko smo že tako nekoliko prestrašeni.

Telesni znaki anksioznosti so navadno podobni vašim, torej, posnemajo infarkt in vse bolezni, ki se jih bojimo. Navadno se naše telo odziva ravno s takšnimi znaki, kot bi jih mi pripisali tisti bolezni, ki se je najbolj bojimo.

Glejte, pregledani ste tako rekoč od nog do glave in dobro bi bilo, če bi zaupali vašim zdravnikom. Pregledali so vas pred operacijo, ker morajo zagotoviti, da bo med operacijo vse v redu, pa še potem po operaciji in če bi bilo karkoli nevarnega ali kritičnega, bi prav gotovo opazili. Tako da se nimate česa bati. Dobro bi bilo, če bi poiskali pomoč psihoterapevta, lahko pa se jutri oglasite tudi na srečanju naše skupine za pomoč pri anksioznosti, kjer se bova lahko malo več pogovorili, obenem pa boste lahko tudi videli, kako drugi premagujejo podobne težave.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 691
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Pomoc

Odgovor Strah pon. 2.dec.2019 9.23

Najlepsa hvala za odgovor..
Strah
 
Prispevkov: 3
Član od: pon. 2.dec.2019 5.36


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron