slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Ni izhoda? • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Ni izhoda?

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Ni izhoda?

Odgovor scoobydoo tor. 28.okt.2014 19.51

Prebirala sem poste na forumu, zasledila sem, da se esenca težave, s katerimi se soočamo in o katerih se veliko piše, velikokrat ponavlja. Vsaki težavi v osnovi botruje nizka samopodoba (zaradi lastnih prepričanj), strah pred strahom, občutek nemoči in osamljenost. Sama sem se, dobesedno borila s celotnim spiskom fobij, tesnobo in napadi panike. Dokler sem se proti temu borila, sem propadala na čustvenem, posledično tudi na fizičnem nivoju. Ta vzorec sem ponavljala, dokler nisem bila primorana nekaj postoriti, ker bila sem čisto na dnu. Narediti sem morala le nekaj zelo enostavnega, vendar istočasno grozno težkega, morala sem se odločiti, da znova zaživim.

Spremenila sem svoj pristop in strinjam se z gospo Nevenko, ki je v svojem postu napisala:

Panični napad lahko v trenutku ustavimo, ko ga začnemo na nek način izzivati oz. mu rečemo nekako takole: "No, pa si privošči, naredi z mano, kar hočeš, meni je prav vseeno!

Enostavno in lepo napisano!

S časom, verjetno je to posledica let :D , sem postala vse bolj pozorna tudi na živila, ki jih vnašam v svoje telo in kakšen je njihov učinek na moje razpoloženje. Nekaj primerov sem opisala v poročilu, ki si ga lahko preberete na tej povezavi http://www.anksioznost.eu

Ne nazadnje je spoznanje, da to ni bolezen in z mano ni prav nič narobe bilo resnično tista iskrica, s katero sem zagnala in vzdrževala voljo in začela živeti bolj kakovostno življenje.

S svojim prispevkom želim vliti malce upanja vsem, ki ste prepričani, da iz takih stanj ni izhoda.
Tehnik, informacij in ljudi, ki so vam pripravljeni pomagati je na pretek, le opogumite se!
http://www.anksioznost.eu/ ZAČNITE ŽIVETI ŽIVLJENJE, NE PA O NJEM SAMO SANJARITI!
scoobydoo
 
Prispevkov: 3
Član od: čet. 5.sep.2013 14.23

Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost