slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
ANKSIOZNOST IN TENZIJSKI GLAVOBOL • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

ANKSIOZNOST IN TENZIJSKI GLAVOBOL

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Re: ANKSIOZNOST IN TENZIJSKI GLAVOBOL

Odgovor Fant86 sr. 12.sep.2012 15.13

Pozdravljeni

Sem nov tukaj na vašem forumu pa niti nevem ne kako vprašati niti, če je to pravi kraj kjer lahko postavim nekaj vprašanj v zvezi z mojim stanjem.

Pred leti sem imel ( in ševedno jih imam ) hujše daljša obdobja glavobolov. Zato sem opravil več preizkav od krvi, vode, CT glave in podobno. Vse preiskave so bile bp.
Za čas glavobola, me ta popolnoma onseposobi za kakršnekoli dejavnost. Moti me hrup in tudi svetloba. Diagnosticirali so mi tenzijski glavobol, nekaj malega so omenjali tudi migreno a to točno niso potrdili. Ker sem v času, ko sem imel, če lahko temu rečem zdravljenje pojedel, kar nekaj tablet ( najbolj se spomnim Amyzola, Naklofena ) sem to opustil saj se mi ni zdelo smiselno da nadaljujem z nečem, kar mi ne pomaga. Do sem se je vse dogajalo podnevi in sem ponoči lahko dokaj normano lahko spal in zjutraj dokaj normalno lahko vstal saj je inteziteta glavobola naraščala podobno kot sonce ko skozi dan pridobiva in zgublja na moči.

Zadnje leto pa imam težave tudi z spanjem. Težko se umirim in zaspim. Ko se vse umiri in je noč sem skoraj vedno pokonci, zaspim šele proti jutru - zbudim se zmatran, kot bi celo noč delal nekaj zelo fizičnega. Ko se dokončno prebudim sem uro, dve v popolnem zamahu, da bi naredil veliko stvari a nato se začne glavobol-

Zanima me koliko je možnost, da je to pogojeno s kakrnokoli obliko psihičnega izvora in kaj mi je storiti? :razmišljam:
Fant86
 
Prispevkov: 1
Član od: tor. 4.sep.2012 11.30

Re: ANKSIOZNOST IN TENZIJSKI GLAVOBOL

Odgovor Nevenka sr. 12.sep.2012 15.52

Pozdravljen na našem forumu. Odgovor na tvoje vprašanje je precej težko, ker te ne poznam, ne vem, kakšna je tvoja življenjska situacija, kako se odzivaš na težave. Zato ti predlagam, da se oglasiš pri nas na individualnem razgovoru ali torkovi skupini za pomoč pri anksioznosti in depresiji, da se malo več pogovoriva o tvojih težavah. Lahko me pokličeš na tel: 041 635 530 ali pišeš na mail: nevenka.breznik@siol.net.

Želim ti miren dan s čim manj glavobola --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 3 gostov