slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
strah • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

strah

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

strah

Odgovor takšnasem tor. 2.jul.2013 17.41

Lepo pozdravljeni!

Stara sem 25 let in trenutno zaključujem študij.Imam kar nekaj vsakdanjih skrbi kot verjetno vsi ostali. Pred enim letom sem že hodila na psihoterapije in sem uspešno pozdravila anksioznost. Sedaj pa mislim da se mi je vse skupaj vrnilo. Doživela sem dva panična napada v enem tednu (upam da sta bila samo panična napada ), potem imam občasno občutek kot da bom padla naprej (predvsem za računalnikom), enkrat me napade slabost, drugič občutek držanja v glavi, včeraj sem prvič doživela mravljinčenje po desni roki vse do vratu, danes celo po obrazu (do tega pride kar tako, recimo med učenjem), skratka čudni občutki po glavi (občutki ki se težko opišejo), težave imam pri požiranju in tudi občasno dobim navale strahu. Prav tako se mi je danes zgodilo, da sem občutila neko čudno šumenje v ušesih, itd, takšni občutki mi ne dajo da bi normalno živela. Po eni strani vem da je lahko samo anksioznost, vendar se kljub temu ne morem skoncentrirati in premagati teh simptomov. Strah me je it spat, ker nevem kdaj se bom zbudila zopet v kak napad. ALI MENITE DA SO TO ZGOLJ VSE SIMPTOMI ANKSIOZNOSTI?
Mi lahko svetujete na kakšne načine se naj sproščam in vse skupaj premagam?
Aja in še to, ponavadi kadar si govorim in si pomagam z afirmacijami kot so z menoj je vse ok, zdrava sem, se mi ponavadi še bolj pojavljajo različni simptomi in to me odvrne do pozitivnega razmišljanja..

Rada bi spet živela normalno, brez strahov, brez poglabljanja v to kar se lahko zgodi v prihodnosti itd. ...

Prosim svetujte mi kaj naj naredim z vsemi temi simptomi ki se pojavljajo in kako se stvari lotiti da se bo pokazalo izboljšanje...
takšnasem
 
Prispevkov: 6
Član od: sob. 26.maj.2012 22.53

Re: strah

Odgovor Nevenka tor. 2.jul.2013 19.23

Pozdravljena, "takšnasem" na našem forumu. Ve, kar si opisala, navadno spada pod anksioznost, pa še marsikateri čudni občutek bi lahko dali zraven. Praviš, da je po afirmacijah še slabše. Ko izgovarjamo afirmacije, se v nas velikokrat pojavlja "saboter", nekakšen upornik, ki nam proti naši volji hudobno prišepetava, da to, kar izgovarjamo sploh ni res, da ne bo bolje, da mogoče pa nismo zdravi .... Z anksioznostjo se ni dobro boriti, če se borimo, skoraj vedno zmaga. Treba se ji je prepustiti, pa naj naredi z nami, kar hoče, naj nas že končno ugonobi, da bomo imeli vsaj enkrat mir. To se sicer sliši malo smešno, vendar je tak način razmišljanja pri teh težavah zelo učinkovit. Anksioznost, pa reciva ji raje strah pred strahom, se lahko večkrat ponavlja, ampak ko enkrat globoko v sebi začutimo, da se nam res ne more nič zgoditi in jo sprejmemo, navadno prav hitro spet odide.

Tale strah pred strahom zna biti res nadležna reč, je pa popolnoma nenevaren. Ko ga zares sprejmemo in se naučimo živeti z njim, počasi zvodeni, z ignoranco strahu odvzamemo energijo.

Če si kje blizu Ljubljane, te vabim, da se oglasiš na naši brezplačni terapevtski skupini za pomoč pri depresiji in anksioznosti.

Želim ti prijeten večer in mirno noč
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: strah

Odgovor takšnasem tor. 2.jul.2013 20.02

Hvala za obrazložitev in bom res poskusila se nehati boriti s strahom. verjetno vam bom še kdaj postavila kakšno vprašanje :)

Hvala in lep večer še naprej!
takšnasem
 
Prispevkov: 6
Član od: sob. 26.maj.2012 22.53


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron