Center za anksioznost

Center za anksioznost

Napadi anksioznosti (panični napadi) in generalizirana anksiozna motnja : informacije, pomoč, podpora, svetovanje in psihoterapija

Anksioznost (vključno s paničnimi napadianksiozno motnjo in simptomi anksioznosti) je lahko težka, zastrašujoča in skrb vzbujajoča motnja. Samo tisti, ki imajo z njo izkušnje, vedo, kako težko je lahko. Kljub temu pa je to motnja, ki jo lahko uspešno premagamo.

Anksioznost ni bolezen ali neko biološko stanje v telesu, ki je posledica neravnovesja kemičnih snovi in tudi ni fiziološki problem v naših možganih. Anksioznost (vključno z napadi panike in simptomi anksioznosti) je stanje, ki ga povzročamo sami s stresnim načinom življenja in različnimi nefunkcionalnimi vzorci mišljenja, čutenja in vedenja. Lahko pa je tudi posledica nenadnih dramatičnih ali tragičnih dogodkov v našem življenju, ki v nas zasejejo strah pred prihodnostjo, pred tem, da bi se nekaj zgodilo nam ali našim najbližjim, pred boleznijo ipd.Velikokrat se začne v obliki blagega simptoma ali bolečine v telesu, ki jo zaskrbljeno opazujemo in se je bojimo. Včasih nas prestrašijo tudi zdravniki z omenjanjem kakšne diagnoze ali pa že samo z zaskrbljenim pogledom, ki ga prevedemo v sporočilo, da je z nami nekaj narobe.

V centru za anksioznost boste dobili strokovno pomoč terapevtke, ki je anksioznost v hujši obliki občutila na lastni koži in jo uspešno premagala ob pomoči psihoterapije.

V centru za anksioznost nudimo

Svetovanje in podporo strokovnjaka na forumu za vsa vaša vprašanja

Individualno pomoč v obliki psihoterapije

Skupinsko obliko psihoterapije za pomoč pri anksioznosti in depresiji

Hitro svetovanje na telefonu za udeležence individualne psihoterapije

Anksiozne motnje so ozdravljive, vendar pa čudežna terapija ali tabletka ne obstaja. Okrevanje skozi psihoterapijo je proces, v katerem klienti najprej dobijo pravilne informacije, pomoč in podporo, da jih ni več strah simptomov, s čimer se ti postopoma zmanjšujejo. Nato pa se lotimo prepoznavanja in zdravljenja vzrokov za nastanek motnje, ki se navadno skrivajo v naših vzorcih mišljenja, vedenja in čustvovanja.
V centru za anksioznost vam pomagamo pri vseh vrstah anksioznih motnjah, paničnih napadih, izgorelosti, fobijah, motnjah spanja in socialni anksioznosti.